top of page

פטריות או לא להיות - מתכון מנצח


פטריות הפכו למרכיב מרכזי בכל ארוחה, הפעם נשלב את הפטריות

בפאי עשיר שיהווה מנה מרכזית לארוחה קלה, לצד סלט טרי.

מצרכים

לבצק

350 גרם קמח (2.5 כוסות)

200 גרם חמאה קרה

כפית מלח

כף סוכר

ענף עלי טימין –מסדרת פרשליד של מרינה

ביצה אחת


למלית

סלסלת פטריות שמפיניון מרינה

סלסלת פטריות חורש - מרינה

פטריית מלך היער מרינה קצוצה דק

פטריות שימאג'י מרינה מפורקות ללא שורש

1 בצל קצוץ

75 גרם חמאה

רבע כפית אגוז מוסקט

רבע כפית פלפל שחור גרוס

עלי בזיליקום מרינה (4 גבעולים)

טימין מרינה (עלים מחמישה גבעולים)

150 גרם גבינת קשקבל

50 גרם גבינה בולגרית מפוררת

2 ביצים טרופות

1 שן שום קצוצה מרינה

אופן ההכנה

- במעבד מזון לשים את הקמח, החמאה, המלח, הטימין והסוכר ומערבבים

לתערובת פירורית. 

- מוציאים מהמעבד ומעבדים לבצק אחיד. 

- מכניסים למקרר לשעתיים לפחות. 

- מוציאים מרדדים ומניחים בתבנית פאי. מחוררים באמצעות מזלג את כל פני הבצק מפזרים שעועית יבשה על הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 15-20 דקות. 

- מוציאים, מסירים את השעועית ומצננים. 


אופן הכנת המלית

- מטגנים את הבצל בחמאה. 

- מוסיפים את פטריות מרינה מכל הסוגים ומטגנים חמש דקות בערך עד

שהנוזל מתאדה או נספג. 

- טורפים את השמנת עם הביצה ומתבלים

- שופכים את הפיטריות על הבצק האפוי

- מעל הפטריות יוצקים את השמנת 

- מפזרים כמה עלי בזיליקום ומעליהם את הפרמז'ן

- מכניסים לתנור מכוסה ברדיד אלומיניום ל-30 דק. לאחר מכן פותחים את הכיסוי וצורבים בתנור לעוד 10 דקות או עד שמזהיב.


בתיאבון!


המתכון הועבר אלינו היישר משף הבית בן עייש בחברת מרינה פטריות הגליל


פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments


עכשיו בSHOP נהנים

bottom of page