top of page

טעימות טעימות פטריות

האם קיים ירק שהוא גם תחליף לבשר והולך גם עם מנת בשר גם עם תוספות וגם עם קינוחים ובעיקר מגיע אלינו גם לארוחת גורמה ?

יצאנו לבדוק הכצעקתה של הפטרייה


טבעונים/צמחונים/תזונאים הביאו לנו את החשיפה לירקות חיים/מבושלים כתחליפים לכל סוגי בשר ועוף וכחלק מהמזון הנטול גלוטן וסוכר. הפטרייה מוכרת לנו ביחסי הציבור שנעשה לה כשייכת לעולם הטבעונות והצמחונות ומחיריה היו גבוהים לשימוש ביום יום .

כיום הנגישות אליה רבה יותר עלותה התמתן ומגיעה לכל בית בישראל , איך ולמה דווקא פטרייה? יצאנו לבדוק זאת מקרוב , ניגשנו למרכול ופגשנו במחלקת ירקות את מארזי הפטריות של מרינה פטריות הגליל שפיתחה את גידול הפטריות ממש כאן בישראל שוכנת בגליל המערבי ויצאה בחגיגות 30 שנה להיווסדה. הבעלים רמו בן שושן פתח את דלתות המפעל בפנינו ויחד עם צוות מרינה החל המסע שלנו בהכרות אישית וישירה עם דרכה של הפטרייה הישראלית ששמה הולך לפניה, מתהליך הקומפוסט ועד הגעתה לשווקים תוך שמירת חיי מדף ארוכים מהרגיל .

הידעתם שקיימים 7 סוגי פטריות המיוצרים במרינה פטריות הגליל? השמפניון הפורטבלו/ סטייק פורטבלו /בייבי פורטבלו השיטאקי ארינגי (מלך היער) שימאג'י חום/לבן פורצ'יני אנוקי כל אחת מהן מיועדת לפעילות שונה ומגוונת בבישול/צליה/טיגון/אידוי

אז למה כדאי לנו לצרוך פטריות? מלבד הטעם והנראות הידידותי שלה הפטרייה שייכת בראש ובראשונה לתחומי הבריאות סגולותיה המוכרות הן מהורדת לחץ דם ועד העלאת הברזל בגופנו. מועשרת במינרלים ובוויטמינים שמורכב יהיה למצוא אותם בירק אחר לפני/אחרי בישול באופן גידולו ושימורו. את הפטרייה פגשנו בחדרים מבודדים וסטריליים מקוררים בטמפרטורה מותאמת. לשמירה על סטריליות נתבקשנו להתלבש בהתאם קיבלנו קיט והגענו מצוידים לחוויה בלתי נשכחת .

בחדרי הגידול ניתן ממש לקטוף ולאכול פטריות בו ברגע ללא צורך בשטיפה או ניקוי ומובטחת לנו כל האנרגיה המועשרת בפטרייה אחת. נגלה לכם שבחדרי גידול פטריית בייבי פורטבלו גילינו שבתוך שעות ספורות מתנפחת הפטרייה ומגיעה עד לגודלו של סטייק הפורטבלו בדרך טבעית שכן צורכת באופן גידולה בוסט מינרלים מהאדמה ובכך מובטחת התפתחותה של הפטרייה המופלאה.



את המארזים מזהים?


פרסומת
פרסומת

לאילו מאכלים ניתן לשייך את הפטריות? רמו לא עצר בהכרות שלנו עם פיתוחה של הפטרייה וארגן לנו טעימות מכל הטוב הזה בעזרת השפים המיומנים של החברה. והתחלנו בטעימות ...

לפתיחה טעמנו מפטריות הממולאות גבינות בטעמים מגוונים בעיקרית טעמנו מהשווארמה , מההמבורגר מהעראיס והמופלטה פטריות בתוספות – ריזוטו פטריות סלטים מבוססי פטריות עם יין גלילי אדום/לבן ולקינוח לא פחות ולא יותר טעמנו מקדאיף פטריות עם גבינה הריח הטעם היכולת למזג חושים כשבראש צועדת הפטרייה מביאה אותנו לתחושת שובע אנרגיה גבוהה ובידיעה שניתן להכין זאת בקלות ההנאה צרופה מתמיד .


רוצים להכין ארוחת גורמה מפטריות לכל המשפחה? רמו צייד אותנו במארזי מוצרי הגורמה שפיתחה מרינה בישראל ונמצאים כבר על המדפים במרכול הקרוב הפטריות הממולאות הבורגר פטריות הסטייק פטריות פורטובלו


ואם בכל אופן החלטתם להכין עצמאית , הכנסו למתכונים של מרינה פטריות הגליל והכינו בצ'יק מנת גורמה משלכם.


רמו משתף אותנו שבשנות ה-80 רק 5% מהתושבים בישראל צרכו פטריות ולאחר סיום שירותו בצבא החליט לפתח את תעשיית הפטריות במושב חוסן שבגליל המערבי יחד עם משפחתו. כיום הצריכה גדלה ללא היכר, כך שהמפעל כולל 700 עובדים 1500 דונם ומשאיות החברה מספקות למעל 1800 נקודות פיזור למכירה ביניהם מיטב המלונות אולמות האירועים בתי הקפה מסעדות ורשתות השיווק הקרובות לביתנו.

הידעתם ש...סטודנטים בתחומי החקלאות והקולינריה מכל העולם מגיעים ללמוד במרינה טכנולוגיות חקלאיות שפיתחה כחלק מתכנית הכשרתם


מרינה התרחבה ומעבר לגידול הפטרייה מייצרת החברה גם ירקות ותבלינים שחיי המדף שלהם נשמרים וארוכים מהרגיל.

מידע נוסף תוכלו למצוא ב מרינה פטריות והרבה יותר...

ועכשיו לאחר שגילינו שהפטרייה הישראלית היא הכי בשבילנו בכל יום בשבוע ולכל ארוע

בשמור במערכת נהנים רוצים לדעת מה אתם הכנתם לארוחה טעימה עם פטרייה?


פוסטים קשורים

הצג הכול

עכשיו בSHOP נהנים

bottom of page