top of page

בא לי פסטיבל בטעמים - בא לי גליל

האביב השנה בסימן טיולים וסיורים ייחודיים בארץ לכל המשפחה עם חוויות שמשאירות טעם לעוד

והפעם

בא לכם לטעום מטעמים ממטבחים מגוונים? ללקט מהטבע בעצמכם? אמרתם


במיקום צפוני ובנסיעה קצרה מכל מקום בארץ, בין עצי הזית הנוף ההררי השופע בירוק ובמים בנחלים , נכנסים לחוויה מגוונת ומרגשת המשלבת חיבור בין טבע למטעמים מייצגי תרבות קולינרית מרתקת יצירתית צבעונית וטעימה כאחד. את זה לא תרצו לפספס!!!

קצת על המקום אשכול בית הכרם מאגד בתוכו שמונה רשויות: כרמיאל, משגב, מג'ד אל כרום, סלמה, ראמה, נחף,דיר אל אסד וסאג’ור


אוכלוסיית האשכול מעורבת ומובילה דו קיום בין מגזרים החיים יחד זה לצד זה ומקדמים עסקים, תיירות, תרבות ועוד. האשכול מאופיין בקהילות מגוונות, דתות שונות וצורות חיים שונות: כפרים, ערים, מושבים, ישובים קהילתיים וקיבוצים ובכל ישוב רקמה אנושית, פסיפס דמויות וסיפורי חיים מרתקים.

מה בפסטיבל?

סיורי ליקוט ,ביקור בבתים מארחים, סדנאות בישול עם שפים , אנשי קולינריה מוכרים ביניהם השף עומר אלוואן, מוזנה בשרה , אהוד סוריאנו-מומחה שמן זית, הרצאות וימי שוק ססגוניים .

בפסטיבל יושם דגש על כרמי הזיתים העתיקים ושמן זית משובח המאפיינים את האשכול



המומלצים שלנו בין המשתתפים בפסטיבל נמצא גם את החוויה הבדואית סלאמה ,אל סובאט ראמה, חוות רום –מחלבת עיזים שמחות , בית דולב צורית, הבולטים בסגנונות ייחודיים בצבעוניות ובטעמים מועשרים מהטבע ופעילים גם לאורך כל עונות השנה.

הפסטיבל מספק שלל הזדמנויות לגלות ולהכיר מקומות ייחודיים, דמויות מרתקות וטעמים מגוונים ומשובחים מעולם הקולינריה שטרם חוויתם!


לפעילות הקליקו כאן


אז מתי כל הטוב הזה מתקיים?

הפסטיבל מתקיים ב2 סופי שבוע 24-26/3 וב 31/3-2/4

למי מתאים ?

מתאים למשפחות זוגות קבוצות מאורגנות ובהרשמה מראש

מועברים סיורים באזורי האשכול גם בזמן פעילות הפסטיבל על ידי מדריכי דרך מוסמכים.

מהרו והבטיחו מקומכם בחוויה בלתי נשכחת!!!


פרטים נוספים והרשמה הקליקו בא לי גליל

טלפון להתקשרות: 04-8276500


להלן הפעילות בימי הפסטיבל


קצת על המומלצים שלנו


החוויה הבדואית

תחת עץ התות בסלאמה

זיאד, איש טבע בכל רמ"ח אבריו, מומחה במלאכת הגישוש וזאדה רעייתו, בשלנית בחסד, פתחו את ביתם ומקבלים אורחים בחצר ביתם, תחת צילו של עץ התות היפהפה ומספרים על אורח החיים הבדואי, הזיקה לטבע והמהפך שחל בשנים האחרונות בחברה הבדואית. אחרי הרצאה מרתקת של זיאד, מתכנסים לארוחה בדואית המוגשת בחצר הבית, או באוהל הבדואי מעוצב בחצר הבית. מאכלים מיוחדים בעונת האביב: סלט ג'רג'יר, סלט לוף, חוביזה מטוגנת עם בצל ותבלינים, מג'דרה, עלי גפן ועוד...


מיקום: בוויז- החוויה הבדואית.

מתי? כל ימות השבוע, בתיאום מראש.

לפרטים נוספים: זיאד 052-2846515

להבטחת מקומכם בפסטיבל הקליקו בא לי גליל









אל סובאט ראמה איטליה בכפר

מוויס חוסאם ומימי אשתו , לשעבר בעלי מסעדת "אחוזת שולמית", הוותיקה מראש פינה, שלא צלחו את משבר הקורונה ונאלצו לסגור את המסעדה. חזרו לכפר והחליטו לפתוח את מסעדת 'א

לסובאט', החבויה בין סמטאות גרעין הכפר העתיק בראמה.

המסעדה משלבת טעמים ומנות מהמטבח האיטלקי והמקומי בצורה ייחודית, ניחוחות מטבח ים תיכוני עשיר. המקום מעוצב כיאה למסורת המקום. בני הזוג חוסאם, בעלי המסעדה התחילו בחיפוש אחר מקום להקמת מסעדה קטנה, שתשלב מסעדה וקונדיטוריה למימי (במקצועה שף קונדיטור)ברמה גבוהה מאוד. בלב גרעין הכפר העתיק, ראמה מצאו מבנה אבן עתיק בן למעלה ממאה שנה, מבנה משוחזר תוך שימור מוקפד על המקוריות של המבנה. מציאת המבנה התאימה להם כמו כפפה ליד וסוג של הגשמת חלום. לאחרונה נפתחה המסעדה וולצידה קונדיטוריה עם תפריט חורפי, הכולל, גם מרק ערמונים, ריזוטו פטריות וערמונים, מסאח'ן עוף, פסטות וכמובן פיצות שף איטלקיות מעולות. ומנות קינוח מעוררות השראה של מימי : עוגת גבינה , טרימיסו , טארטאטיין וקרם בורלה.


איפה? בוויז- רחוב אלסובאט, ראמה.

שעות פתיחה: כל ימות השבוע מלבד שני, משעה 10.00 עד 23.00

לפרטים נוספים: מויס חוסאם 052-3471010

להבטחת מקומכם בפסטיבל הקליקו בא לי גליל





חוות רום –מחלבת עיזים שמחות חוויה ב'חוות רום'


'חוות רום', חוות עיזים במרומי הר כמון, סמוך לעיר כרמיאל.

החווה שוכנת מול נוף עוצר נשימה.

בכל בוקר יוצאות העיזים למרעה הפתוח בחורש הים תיכוני המקיף את החווה, מה שגורם לחלב עשיר, ובזכות זה הגבינות המופקות מחלב העיזים, בריאות ואיכותיות יותר.

כל גבינות החווה מיוצרות בעבודת יד, החווה מוקפת גני ירק שופעים, בוסתנים מגוונים, חממה, דיר ומחלבה.

העיבוד החקלאי מיטיב עם האדמה ומנצל את טובה, תוך צמצום ההשפעה הסביבתית המזיקה.

בחווה פועל מפעל שיקום תעסוקתי לנפגעי נפש, שלוקחים חלק בעבודה פעילה בכל ענפי המשק ומייצרים בין השאר עציצי 'סקולנטים' בגדלים שונים.

בחווה פועלת גם "הכפרייה"- מעדניית בוטיק ובית קפה, פתוח לקהל הרחב בימי שישי (כשר), ומרכז מבקרים בו נהנים האורחים מסדנאות וקורסים שונים כדי שירגישו קרבה לאדמה, לעצמם,

למקורות המזון וכמובן אחד לשני.



החווה פתוחה רק לקבוצות בתיאום מראש. את גבינות החווה ניתן לרכוש באתר.

מיקום: בוויז "חוות רום- מחלבת עיזים שמחות".

לפרטים נוספים: אורי תלם 052-4457777

להבטחת מקומכם בפסטיבל הקליקו בא לי גליל




בית דולב צורית

ליקוט ויצירה בבית דולב

אסתי ואבי דולב, מהישוב צורית באשכול בית הכרם, הקימו בביתם 'בית דולב', מרחב יצירה ייחודי המשלב בין שני עולמות, פסיפס ובישול.

ביתם ממוקם על פסגת הרכס, מול נוף מרהיב ואוויר הרים צלול, אסתי דולב, בעברה שפית במלון מצפה הימים, ולצידה ידו האמנותית של אבי דולב, המורגשת בכל פינה בבית, הפכו את הבית והמטבח רחב הידיים למסעדה ביתית ומרחב לסדנאות בישול ופרגולה יפהפייה לאירוח, לצד סטודיו לאמנות שבו מתקיימות סדנאות פסיפס של אבי.

אסתי מעבירה בבית דולב סדנאות בישול.במסגרתו האורחים יוצאים לליקוט מהגינה ויחד עם אסתי, מבשלים ארוחה מלאה. בסיום שלב הבישול, מתקבצים סביב השולחן, ונהנים מהמטעמים שהכינו בתוספת מנות שהכינה השפית עם כוס יין טוב ונהנים מכל ביס. במסגרת הסדנא, אבי דולב, עורך סקירה קצרה על תולדות הפסיפס ולאחריה המשתתפים לומדים להכין פריט שימושי מצופה פסיפס קרמיקה. מנות מיוחדות: מתבל זעתר מהשדה עם לימון כבוש, ארטישוק טרי ביין לבן ושמן זית, קרוסטיני מלחם מחמצת עם ממרח חציל וגב' לבנה עיזים, טרטר אינטיאס עם סלט פומלה, בורקס פתוח מבצק עלים חמאה עם תבשיל תרד בר וחובייזה על קרם גבינות, גב' ברי עיזים בגריל עם דבש מתובל ומשולשי בצק עלים ביתי ועוד...

**משך הסדנה כשעה וחצי.

איפה? בוויז 'בית דולב' רח' ארז 2 צורית. תיאום והזמנה מראש בלבד ! אין הגבלה על ימי הפעילות, כולל שישי שבת. לפרטים נוספים – 054-5866313 052-4610667 להבטחת מקומכם בפסטיבל הקליקו בא לי גליל

קרדיט צילום : EYAL לפורטל נהנים

יח"צ AZOULAY PR & MORE.


פוסטים קשורים

הצג הכול